Asfaltin kuumenninvaunu

WeldOne suunnitteli ja totetutti uuden asfaltin kuumemminvaunun Skanska Beläggning & Betong AB:lle Ruotsiin.

Asfaltointikauden ollessa kuumimmillaan, WeldOnen Kalajoen konepajalla valmistettiin kalustoa jo seuraavalle työkaudelle.

Ympäristöystävällinen In situ- asfaltin käsittelymenetelmä

Menetelmässä olemassaoleva vanha asfalttipäällyste kuumennetaan 150 asteeseen ja siihen sekoitetaan uutta asfalttimassaa, jonka jälkeen massa levitetään takaisin tielle ja tiivistetään.  Menetelmän etuna on se, että materiaali kuumennetaan kohteessa olemassa olevassa rakenteessa, jolloin säästetään paitsi materiaaleja, kuten kiviainesta ja bitumia myös kuljetuskustannuksia.

Kuumenninvaunu tekniikka

Laitetta käytetään menetelmän kuumennusvaiheessa. Laiteen liikkeet hallitaan hydraulisesti radio-ohjauksen välityksellä. Laitteen lämpö tuotetaan inrapuna säteilijöillä, joiden käyttövoimana on nestekaasu. Nestekaasu ja laitteen liikkeisiin tarvittava hydraulivoima johdetaan vetoautosta. Toimitettava laitteisto on ajoneuvolla hinattava asfaltin kuumenninperävaunu ja se on rekisteröity tieliikenteeseen. Laitteen teho on 5,2MW, max kuumennusleveys 5,2m ja pituus 13m. Lisäksi laitteessa on sadeveden poispuhallus laitteet ja palotapahtuman boost- järjestelmä, joilla tehostetaan laitteen kuumennuskykyä.

Toimituksen sisältö

Laitteen tilaaja oli Skanska Beläggning & Betong AB Ruotsista. Toimitus sisälsi laitteen suunnittelun tilaajan asettamien lähtötietojen pohjalta. Laitteen suunnittelun lähtökohtana oli turvallisuus ja käytettävyys. Laite valmistettiin siten, että sen ankarimmissa kuumennuksen vaikutuksessa olevat rakenteet ovat ruostumatonta terästä.

WeldOne Oy

Käyntiosoite
WeldOne Oy
Ämmäntie 24
85100 KALAJOKI

Y-tunnus: 2144235-0

Henkilöstön yhteystiedot

Yhteiskuntavastuu

© WeldOne 2020 – Sivun Toteutus: Eagle Media